Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.

Potrebujete pomoč?01 437 77 88
064 143 995

Sledite nam:

Trgovina za male živali
Gali in Nika

  Palvital Flex

  Palvital Flex
  PALVITAL

  Sestavine naravnega izvora.

  Vse sestavine vpisane v EU register živalske krme.

  Proizvedeno v trajno odobrenem obratu za proizvodnjo krme in hrane za male živali v Sloveniji.

  Proizvodnja poteka po načelih dobre proizvode prakse in HACCP načel.

  Skrbno izbrane sestavine, ki so ob prevzemu vse redno analizirane v pristojnih akreditiranih laboratorijih.
  • Cena:

   19,90 €

  • Šifra artikla:

   04525

  Dodaj v košarico

  Opis izdelka

  Težave s sklepi in gibanjem so pogost pojav pri psih in mačkah, še posebej takrat, ko vstopijo v seniorska leta. Zato smo za njih, s strokovnjaki s področja veterine, skrbno in na znanstveno dokazani podlagi razvili nov izdelek v liniji PalVital – Flex. Ta je namenjen podpori sklepov in mišic.

  Kaj so to hondroprotektivi:

  Hondroprotektivi, med katere sodita tudi glukozamin in hondroitin sulfat, so pomembne osnovne komponente hrustanca in sklepne tekočine. Telo jih lahko tvori samo, lahko pa jih vnašamo tudi s prehrano (Jerosch, 2011). So snovi, za katere se domneva, da upočasnijo ali spremenijo napredovanje osteoartritisa. Pozitivno vplivajo na tvorbo hrustančnega matriksa, sintezo hialuronske kisline na sinovialni membrani (sklepni ovojnici) ter zavirajo razgradnjo hrustanca pri osteoartritisu. (Millis in Levine, 2014).

  Veselje do gibanja je naravna danost naših zvestih ljubljenčkov. Celo tiste pasme, ki so bolj zaspane in počasne sorte se znajo razigrati. Gibanje, raziskovanje, vohljanje in igra jih naredi srečne.

  Težave s sklepi in gibanjem so zelo pogost pojav pri psih, mačke so sicer nekoliko manj podvržene tem težavam a različne težave z gibanjem lahko opazimo tudi pri njih. Vzroki so različni, raziskave pa kažejo, da je najpogostejši vzrok za šepanje šibkost v zadnjih okončinah, ki je povezana z obolenjem hrbtenice in/ali kolkov.

  Nemoteno gibanje je tesno povezano s skladnim in povezanim delovanjem živčevja, mišic in sklepov. Sklepi so dovršeni prenosniki sil, sesatavljeni iz dveh in več kosti, ki jih prekriva sklepni hrustanec, obdaja jih ovojnica.

  Sestava:

  Glukozamin - telo ga potrebuje za izgadnjo glikozaminoglikanov, gradnikov sklepne tekočine in hrustančnega matriksa zdravih sklepov. V sklepnem hrustancu je glukozamin pomemben predvsem pri tvorbi hialuronske kisline, hondroitina in keratana. Glukozaminoglikani privlačijo molekule vode in tako v sklepu tvorijo gelu podobno substanco. Skrbijo tudi, da se hrustanec »prepoji« z vodo, kar ga naredi bolj odpornega na kompresijske sile.

  Hondroitin sulfat je sestavni del medceličnine sklepnega hrustanca. Pomemben je zaradi velike sposobnosti vezave vode. S pomočjo ostalih glikozaminoglikanov v hrustancu ustvari gelu podobno snov, ki ščiti hrutsanec ter spodaj ležečo kostnino pred fizičnim stresom. Hondroitin tvorijo hrustančne celice, lahko pa ga v telo vnašamo tudi preko hrane. Hondroitin se dobro dopolnjuje z glukozaminom.

  Bosvelija je tradicionalna rastlina ajurvedske medicine. Vsebuje bosvelično kislino, ki ima dokazano protivnetno delovanje in učinkuje tako pri živalih kot pri ljudeh. Uporablja se pri različnih degenerativnih in starostnih težavah s sklepi. Njen učinek je bil ocenjen tudi v odprti veterinarski klinični študiji, ki so jo opravili Reichling in sodelavci (2014). V tej študiji se je pri 17 od 24 psov izboljšala izraženost kliničnih znakov šepanja in bolečine.

  Vitamin D je pomemben za rast in razvoj kosti in sklepnega hrustanca. Pri degenerativnih vnetjih sklepov je poleg hrustančnega tkiva prizadeta tudi spodaj ležeča kostnina. Vitamin D pomembno vpliva na metabolizem in aktivnost kostnih celic, poleg tega pa sodeluje pri delitvi in diferenciaciji hrustančnih celic ter pri tvorbi proteoglikanov (pomembne molekule v sklepih in medvretenčnih ploščicah).

  Magnezij se nahaja predvsem v tekočini znotraj celic in sodeluje v več kot 300 encimskih reakcijah v telesu. Med drugim je pomemben pri tvorbi ATP (energijsko bogate molekule), pri prenosu živčnih impulzov, pri mineralizaciji kosti in pri sintezi in aktivaciji vitamina D.

  Vsebina: 50 kapsul

  Dnevni vnos:
  do 10 kg 1 kapsula vsak drugi dan
  11 do 30 kg 1 kapsula na dan
  Nad 30 kg 2 kapsuli na dan