Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.

Potrebujete pomoč?01 437 77 88
064 143 995

Sledite nam:

Trgovina za male živali
Gali in Nika

  Canis Plus Vit/Min raznoliki kosmiči 1kg

  Canis Plus Vit/Min raznoliki kosmiči 1kg
  Vitamini za psa Canis Plus Vit / Min BARF raznoliki kosmiči z zelenjavo, sadjem, prosom in zelišči za psa za uravnotežen z vitamini in minerali bogat prehranski dodatek brez žitaric. Canis Plus Vit /Min BARF kosmiče dodajamo h Canis Plus dopolnilni mokri hrani za pse (pasje konzerve in mesne pasje klobase) z okusom race, divjačine, jagnjetine in konja ali dodatek k svežemu mesu (pri BARF metodi prehranjevanja).

  Zelenjava, sadje in zelišča za psa v mešanici kosmičev niso predkuhani, ampak so vse sestavine posušene na svežem zraku, da se ohranijo vse sekundarne rastlinske snovi in vsi vitamini za psa. Proso je obdelano tako, da se nežno olušči sloj lupine, saj ga pes z odprto strukturo lahko prebavi optimalno, hkrati pa lahko daje tudi občutek sitosti. Na takšen način se doseže, da se vse rastlinske hranilne snovi, vključno z vitamini, minerali in elementi v sledeh v celoti ohranijo in jih organizem psa v celoti izkoristi.
  • Cena:

   18,94 €

  • Šifra artikla:

   05368

  Dodaj v košarico

  Opis izdelka

  Vitamini za pse Canis Plus Vit /Min BARF raznoliki kosmiči z zelenjavo, sadjem, prosom in zelišči za psa - sestavine


  BUČKE
  Bučke vsebujejo številne vitamine (vitamin C, vitamin E, vitamine B kompleksa), minerale (kalij, fosfor, magnezij) in betakaroten. Bučke so zelo lahko prebavljive in se priporočajo pri težavah s prebavo.

  PASTINAK
  Pastinak je korenasta zelenjava v sorodu s korenjem. Pastinak je bogati vir vlaknin, ki vzdržujejo zdravo in uravnoteženo črevesno floro, skupaj z številnimi minerali pa lahko poskrbijo za pravilno delovanje jeter, ledvic in mehurja. Bogat je tudi z minerali (vsebuje veliko kalcija, selena, magnezija, silicija, fosforja, kalija in bakra), vitamini (predvsem vitamin C in E) in vitamini B kompleksa (folna kislina, B1, B2 in B3). Kombinacija mineralov in vitaminov vpliva na večjo odpornost in okrepljen imunski sistem vašega psa. Pastinak lahko deluje tudi kot diuretik, saj zaradi vsebnosti kalija pomaga pri odvajanju vode iz organizma. Na tak način pomaga pri vzdrževanju zdravega urinarnega trakta, preprečuje nastanek okužb in nastanek ledvičnih kamnov.

  PROSO
  Proso je pražito, ki ne vsebuje težko prebavljivih beljakovin - glutena. Proso je edino žito, ki v želodcu povzroči alkalno (bazično) reakcijo in je zaradi tega primerno tudi za občutljive želodce. Zaradi bazičnega delovanja zavira razvoj "slabih bakterij" in pozitivno vpliva na črevesno floro in druge črevesne bolezni. Proso je zelo bogato z mikrohranili (magnezij, cink, železo,…) in z vitamini B kompleksa. Proso je tudi bogat vir silicija, ki ga najdemo v obliki topne silicijeve kisline. Silicij lahko ima pomembno vlogo pri zmanjševanju težav s kožo in pri zmanjševanju težav povezanih z alergijami. S tem silicij pozitivno vpliva na dlako, kremplje in zobe vašega psa. Silicij ohranja vezivno tkivo elastično in skupaj s kalcijem pomembno prispeva k zdravju kosti in sklepov.

  JABOLKA
  Jabolka so polna vlaknin in bogata z vitaminom A in C.

  ŠIPKOVE LUPINE
  Se lahko uporabljajo za krepitev imunskega sistema in večjo vitalnost. Šipek lahko izboljša gibljivost sklepov in podpira imunski sistem, saj je bogat z vitamini A, B,C, E in minerali (kalij in magnezij).

  REGRAT
  Regrat je rastlina, ki je bogata z vitamini in minerali. Regrat vsebuje veliko vitamina C, vitamina A in vitaminov B kompleksa. Med minerali pa prevladuje kalij. Listi regrata in korenine so bogate še s številnimi drugimi snovmi, kot so: fenolna kislina, holin, flavonoidi, kalijeve soli in kumarini. Regrat ima zaradi svoje sestave diuretičen učinek (pomoč pri čiščenju ledvic, ko nastopi vnetje mehurja pri psu), blagodejno deluje na jetra in krepi vse jetrne funkcije in ima pomembno vlogo pri razstrupljanju organizma, saj steroli pospešijo delovanje žolčnika in s tem izločanje strupov iz organizma.

  VODNA KREŠA
  Je bogat vir številnih vitaminov (vitamin C, A, folna kislina) in mineralov (jod, železo, kalcij). Vodna kreša pomaga pri odvajanju vode iz telesa in s tem pomaga pri vzdrževanju zdravega urinarnega trakta.


  Vit / Min BARF kosmiči so prva tovrstna že pripravljena mešanica na trgu, zelo praktična in ekonomična za uporabo. Kosmiči so primerni tudi za zelo občutljive pse, alergike in za pse, ki so na izključitvenih dietah.

  ANALIZA: 
  surove beljakovine 8,60 %, surove maščobe 1,10%, surovi pepel 6,90 %, surove vlaknine 6,30%, kalcij 3711 mg/kg, fosfor 6929 mg/kg, vlažnost 11,40%.

  SESTAVINE:
  bučke 25%, pastinak 25%, proso 25%, jabolka 10%, šipkove lupine 10%, regrat 3%, vodna kreša 2%.

  NAVODILA ZA HRANJENJE:
  Pri psu s težo 10 kg: 3 jedilne žlice kosmičev vmešajte z 9 jedilnimi žlicami tople vode. To skupaj predstavlja približno 90 g. Kosmiče pustite nekje 15 min, da nabreknejo, lahko pa jih pustite tudi čez noč. Na ta način pri 300 g obroku dodamo 30% zeliščnega dodatka. 70% naj predstavlja sveže meso.

  Nasvet:kosmiči namočeni čez noč dobijo velik volumen in zelo dišečo aromo.