Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.

Potrebujete pomoč?01 437 77 88
064 143 995

Sledite nam:

Trgovina za male živali
Gali in Nika

Canis Plus zelenoustna školjka 70g

Canis Plus zelenoustna školjka 70g
Novozelandska zelenoustna školjka (lat. Perna canaliculus) oskrbuje sklepe in hrustanec s pomembnimi hranilnimi snovmi. Vpliva na zadostno elastičnost sklepov, kar omogoče neovirano in lahkotno gibanje. Canis Extra zelenoustna školjka je bogata z glikozaminoglikanom (GAG), omega-3 maščobnimi kislinami, minerali in aminokislinami, ki krepijo vezivno tkivo in sklepe ter imajo blagodejen učinek pri bolečinah v sklepih.
  • Cena:

    10,74 €

  • Šifra artikla:

    05369

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Glukozamin je prekurzor glukozaminoglikanov (GAG) in ima pomembno vlogo pri nastajanju sklepnih površin, sklepne tekočine, kit, kosti, nohtov, kože in krvnih žil. GAG so pomembni gradnik sklepne tekočine, hrustanca in vezivnega tkiva.
Glukozamin živali proizvajajo same, ampak z leti se ta proizvodnja upočasni, zato nastaja v starejših letih vašega psa, vedno manj glukozamina, čeprav ga organizem še zmeraj potrebuje. S starostjo, obrabo sklepov, presnovnimi motnjami in boleznimi se zmanjšuje vsebnost glukozamina v organizmu kar privede do preobremenitve sklepov, zmanjšanja je viskoznosti sinovialne (sklepne) tekočine in pospešena je obrabe sklepov psa.

Omega 3 za pse iz Canis Extra zelenoustne školjke
Študije so pokazale, da omega 3 za pse maščobne kisline predstavljajo pomoč pri artritisu pri psih, saj omega 3 maščobne kisline lahko zavirajo sintezo vnetnih mediatorjev (prostaglandinov), ki so odgovorni za začetek vnetnega procesa. Canis Extra zelenoustna školjka lahko ima protivnetno delovanje. Bogat vit omega 3 za pse je tudi Canis Extra lososovo olje.

Canis Extra zelenoustna školjka je koristna za:
-gradnjo in regeneracijo kosti in sklepov,
-krepitev vezivnega tkiva,
-stabilnost in elastičnost vezi in kit,
-optimalen razvoj skeleta pri mladih živalih,
-krepitev vitalnosti pri starejših živalih,
-lajšanje in odpravljanje kožnih bolezni in alergij.
 
Kot naravni prehranski dodatek za pse je Canis Extra zelenoustna školjka primeren za vse starosti psov, tudi za:
-mladičke in mlade pse, saj glukozamin za pse Canis Extra zelenoustna školjka pomembno prispeva k pravilnemu razvoju sklepov,
-pse s povečano vsakodnevno obremenitvijo,
-starejše pse, katerih organizem ne proizvaja več glukozamina, zato je zelo smiselno, da ga dodajamo k prehrani, saj glukozamin za pse Canis Extra zelenoustna školjka preprečuje obrabo hrustanca, kit in vezi,
-mačke, saj je Canis Extra zelenoustna školjka naraven vir tavrina (vsebnost 2,5%), ki je nujno potreben za vzdrževanje celotnega organizma mačke.

Glukozamin za pse – Canis Extra zelenoustna školjka kot preventiva pri degenerativnih spremembah kosti:
Osteoatroza (artroza) in osteoartritis pri psih – degenerativna bolezen sklepov in pripadajočih struktur (mišic, veziva in tetiv). Prisotne so bolečine in gibanje je ovirano. Ko artrozo spremlja vnetje sklepov, govorimo o osteoartritisu.
Artritis pri psih - Kaj je artritis? Artritis je kronično vnetje sklepov pri psih. Artritis je neozdravljiv in je po navadi posledica napak v razvoju (npr. displazija kolkov pri psih) in poškodb sklepov okončin. Če opazite šepanje psa, povečano cviljenje in lizanje na predelih sklepov, so to lahko znaki pojava artritisa pri psih. Vašemu psu lahko blažite simptome artritisa z rednim in ustreznim gibanjem, z udobnim in toplim ležiščem, z uravnoteženo, naravno in zdravo prehrano in z vzdrževanjem optimalne telesne teže. V veliko pomoč so tudi prehranski dodatki za pse, kot je glukozamin, lososovo olje (ker je bogato z omega 3 maščobnimi kislinami, ki lajšajo bolečine in vnetja pri artritisu) in morske alge (spirulina in chlorella).

ANALIZA: 
surove beljakovine 66,30%, vsebnost maščob 9,50%, surovi pepel 7,10%, vlažnost 1,20%.

SESTAVINE:
zelenoustna školjka 100% (Perna canaliculus)
 
Uporabljamo samo čisto, sveže meso zelenoustnih školjk brez lupine, ki je stranski proizvod in služi le kot polnilo. Iz svežega mesa pridobimo 100% naravni izdelek najvišje kakovosti brez manjvrednih odpadkov. Samo meso zelenoustne školjke je bogato z GAGi in omega 3 maščobnimi kislinami. 

NAVODILA ZA DOZIRANJE:
Vmešajte med hrano."Kura" z zelenoustno školjko naj traja od 6 do 8 tednov in se naj ponovi 2-3 x na leto. Kura je najbolj učinkovita, če jo izvedete spomladi in v jeseni. 
-psi s telesno težo do 5 kg in mačke: 1 zvrhana noževa konica / dan
-psi s telesno težo 6 kg do 15 kg: 1 vzrhana noževa konica do 1/4 merilne žlice / dan
-psi s telesno težo 16 kg do 29 kg: 1/4 merilne žlice / dan
-psi s telesno težo nad 30 kg: 1/2 merilne žlice / dan.