Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.

Potrebujete pomoč?01 437 77 88
064 143 995

Sledite nam:

Trgovina za male živali
Gali in Nika

  Canis Extra šipek v prahu 200g

  Canis Extra šipek v prahu 200g
  Naravni vitamin C za pse Canies Extra šipek za podporo imunskemu sistemu in sklepom.
  Visoka vsebnost naravnega C vitamina, karotenoidov in antioksidantov naredi šipek resnično super živilo. Šipek poleg vitamina C vsebuje tudi vitamin A in vitamine B kompleksa (vitamin B2). Bogat je tudi z minerali (kalcij, fosfor, kalij in magnezij).
  • Cena:

   11,25 €

  • Šifra artikla:

   05549

  Dodaj v košarico

  Opis izdelka

  ŠIPEK ZA KREPITEV IMUNSKEGA SISTEMA (prehlad pri psu, kašelj pri psu):
  Vitamin C lahko pomaga zaščititi organizem pred prostimi radikali. S tem blagodejno vpliva na celoten imunski sistem in pozitivno vpliva na kri in nastajanje rdečih krvničk. Ko se pojavita prehlad pri psu ali/in kašelj pri psu je šipek (naravni C vitamin) odlična pomoč pri krepitvi imunskega sistema.

  NARAVNI C VITAMIN ZA PSA:
  Vitamin C sodeluje v številnih bioloških procesih. Pomembna je njegova vloga pri tvorbi kolagena, ki je nujno potreben za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob. Prav tako ima pomembno vlogo pri krepitvi imunskega sistema psa in pri absorpciji železa. Vitamin C pri psih in mačkah nastaja v telesu (v jetrih), vendar ko je organizem izčrpan je tudi nastajanje C vitamina ovirano in ga zato ne nastaja v zadostni količini.

  ŠIPEK ZA SKLEPE:
  Šipek lahko pripomore k zmanjševanju vnetij mišično – skeletnega sistema pri psih (npr,: vnetje sklepov pri psih – artritis pri psih, boleči sklepi, obrabe sklepov (osteoartroza), šepanje psa,…). Šipek lahko ima regenerativni učinek na sklepe in hrustanec in s tem pozitivno vpliva na obnovo in gibljivost sklepov. Šipek v prahu vsebuje galaktolipide, ki imajo v telesu dvojno vlogo: preprečujejo vnetje sklepov pri psih in zavirajo delovanje encimov, ki razgrajujejo hrustanec. Šipek ima vlogo tudi pri nastajanju gradnikov hrustanca (proteoglikanov).

  Šipek je primeren tudi za BARF način hranjenja, saj je dragocen vir vitamina C za psa, hkrati pa v organizem dovaja še druge vitamine in fitonutriente.

  Mnoge pozitivne sestavine v šipku pripomorejo k zmanjševanju vnetij v prebavnem traktu. V primeru okužb šipek lahko prispeva k hitrejšemu okrevanju. Šipek (naravni C vitamin) lahko zmanjša oz. upočasni znake staranja kot so številne obrabe sklepov in slabšanje vida. Najnovejše študije pa kažejo tudi na to, da šipek vpliva na regulacijski sistem in s tem vpliva na uravnavanje sladkorja v krvi.

  ANALIZA: surove beljakovine 2,5 %, maščobe 1,2%, surove vlaknine 9,4%, surovi pepel 5,9%, kalcij 0,98%, fosfor 0,11%

  SESTAVA:100% naraven šipkov prah (BIO CERTIFIKAT)

  NAVODILA ZA HRANJENJE:
  Napisana količina je mišljena na dan in na telesno težo psa:
  psi do 5 kg: 1/2 žličke na dan
  psi od 6 do 15 kg: 1 merilna žlička, ki je priložena v pakiranju na dan
  psi od 16 do 29 kg: 1 in 1/2 merilne žličke na dan
  pri od 30 kg in več : 2 merilni žlički na dan.
  1 merilna žlička = približno 4g šipkovega prahu.

  ?Za podporo imunskemu sistemu naredimo "kuro" s šipkom spomladi in v jeseni. Šipek dodajamo k hrani 4 tedne, nato prenehamo in nato ponovno dodajamo 4 tedne. Šipek za sklepe se dodaja vsak drugi dan, daljše časovno obdobje.
  Pozor: ker šipek vsebuje veliko naravnega C vitamina, vsebuje tudi veliko kisline, ki lahko začne dražiti želodec, če se ga jemlje dlje časa. Za pse z občutljivim želodcem - šipek dodajamo 2 - 3 krat na teden.