Canis Plus Pašna Jagnjetina 500g
Gre za edinstven recept popolne mokre hrane za pse v klobasi. Takšen gurmanski obrok pašne jagnjetine s prosom in polnomastnim kozjim mleko lahko dobite le pri Naturavetalu. To je popolna hrana brez glutena, ki daje občutljivim in alergičnim psom dodatno energijo iz visoko kakovostnih beljakovin. Popolna klobasa iz pašne jagnjetine, prosom in kozjim mlekom je zelo bogata z minerali, vitamini in aminokislinami. Klobasa je čvrsta za rezanje in praktična za rokovanje.
S klobaso lahko dnevno hranite svojega mladiča, odraslega psa in tudi starejšega psa. Klobasa se tudi priporoča vsem vzrediteljem, ki navajajo svojega mladiča na suho hrano. Klobasa iz pašne jagnjetine se tudi zelo priporoča vsem zelo aktivnim psom, saj jih bo polnom mastno kozje mleko napolnilo z energijo in jim dalo nov zagon. Hitro energija iz kozjega mleka pa bo zelo prav prišla tudi starejšim psom, ki so že malo lenobni. Popolna klobasa iz pašne jagnjetine je tudi zelo primerna za alergične pse, občutljive pse in pse z gastrointestinalnimi težavami, saj je jačnječje meso lahko prebavljivo, nealergeno in naravno. K recepturi je dodano proso, ki čisti črevesne resice in na tak način vpliva k učinkovitejši prebavi.
Naturavetal popolna klobasa iz pašne jagnjetien vsebuje le kakovostne sestavine, primerne za prehrano ljudi (human grade).
Klobasa klobasa iz jagnječjega mesa NE vsebuje:
-ne vsebuje glutena,
-ne vsebuje pšenice, soje in mlečnih izdelkov,
-ne vsebuje barvil, konzervansov, ojačevalcev okusa, umetnih dodatkov, polnil
-ne vsebuje živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov,
-brez gensko spremenjenih organizmov (GSO).
S klobaso lahko dnevno hranite svojega mladiča, odraslega psa in tudi starejšega psa. Klobasa se tudi priporoča vsem vzrediteljem, ki navajajo svojega mladiča na suho hrano. Klobasa iz pašne jagnjetine se tudi zelo priporoča vsem zelo aktivnim psom, saj jih bo polnom mastno kozje mleko napolnilo z energijo in jim dalo nov zagon. Hitro energija iz kozjega mleka pa bo zelo prav prišla tudi starejšim psom, ki so že malo lenobni. Popolna klobasa iz pašne jagnjetine je tudi zelo primerna za alergične pse, občutljive pse in pse z gastrointestinalnimi težavami, saj je jačnječje meso lahko prebavljivo, nealergeno in naravno. K recepturi je dodano proso, ki čisti črevesne resice in na tak način vpliva k učinkovitejši prebavi.
Naturavetal popolna klobasa iz pašne jagnjetien vsebuje le kakovostne sestavine, primerne za prehrano ljudi (human grade).
Klobasa klobasa iz jagnječjega mesa NE vsebuje:
-ne vsebuje glutena,
-ne vsebuje pšenice, soje in mlečnih izdelkov,
-ne vsebuje barvil, konzervansov, ojačevalcev okusa, umetnih dodatkov, polnil
-ne vsebuje živalskih in rastlinskih stranskih proizvodov,
-brez gensko spremenjenih organizmov (GSO).
- Cena:
5,05 €
- Šifra artikla:
05622
Opis izdelka
SESTAVINE KLOBASE IZ PAŠNE JAGNJETINE
PAŠNA JAGNJETINA
Jagnjetina je hranjena s travo, torej se pase na širnih travnikih in je vzrejena na povsem naraven način. Prehranjuje se s senom, trato in z obilico divjih zelišč. Pašna jagnjetina je lahko prebavljiva, nežna in zelo okusna. Jagnjetina ima odlično razmerje med zdravimi maščobami in beljakovinami zato velja za zelo kakovostno meso. Ker je tako lahko prebavljiva, je zelo primerna kot lahka prehrana tudi za starejše pse, saj jo je lahko žvečiti. Jagnječje meso vsebuje veliko vitamina A in C ter minerale (natrij, kalcij, železo in kalij, selen). Jagnječje meso je tudi pomemben vir cinka, ki je v drugi hrani manj zastopan in ugodno deluje na imunski sistem. Jagnjetina vsebuje nekaj več vitamina B2 kot ostale vrste mesa, vsebuje pa tudi veliko vitaminov B kompleksa, zlasti vitamin B12.
NOTRANJI ORGANI PAŠNE JAGNJETINE
V primerjavi z mesom (mišičevjem) so notranji organi veliko bogatejši z minerali in vitamini, vključno z vitamini B kompleksa (vitamini B1, B2, B6, B12 in folno kislino) in D vitaminom. Notranji organi so predvsem bogati z minerali kot so: magnezij, baker, fosfor, jod in železo. Zelo so bogati tudi z esencialnimi maščobnimi kislinami (omega-3 maščobne kisline) in aminokislinami.
PROSO
Proso je pražito, ki ne vsebuje težko prebavljivih beljakovin - glutena. Proso je edino žito, ki v želodcu povzroči alkalno (bazično) reakcijo in je zaradi tega primerno tudi za občutljive želodce. Zaradi bazičnega delovanja zavira razvoj "slabih bakterij" in pozitivno vpliva na črevesno floro in druge črevesne bolezni. Proso je zelo bogato z mikrohranili (magnezij, cink, železo,…) in z vitamini B kompleksa. Proso je tudi bogat vir silicija, ki ga najdemo v obliki topne silicijeve kisline. Silicij ima pomembno vlogo pri zmanjševanju težav s kožo in pri zmanjševanju težav povezanih z alergijami. S tem silicij pozitivno vpliva na dlako, kremplje in zobe vašega psa. Silicij ohranja vezivno tkivo elastično in skupaj s kalcijem pomembno prispeva k zdravju kosti in sklepov.
POLNOMASTNO KOZJE MLEKO
Polnomastno kozje mleko zagotavlja visoko raven beljakovin (aminokislin), mineralov, elementov v sledeh in vitaminov, zato je to eno od najbolj hranljivih živil. Kozje mleko lahko spodbuja vitalno delovanje črevesja, krepi imunski sistem in povečuje odpornost proti boleznim. Kozje mleko vsebuje kratko verižne in srednje verižne maščobne kisline (za razliko od kravjega mleka, z dolgo verižnimi maščobnih kislin), zato ga telo bolje prenaša in je v podporo tudi pri črevesnih obolenjih, kožnih boleznih in pri regeneraciji organizma po hudih bolezni. Naravno polnomastno kozje mleko je tudi izjemen vir kalcija. Kozje mleko ne vsebuje aglutinina, zato so maščobne kapljice kozjega mleka veliko manjše v primerjavi s kravjim mlekom. Živali in ljudje zato kozje mleko veliko hitreje prebavimo kot kravje mleko. Kozje mleko je nizko alergeno, saj je vsebnost laktoze v kozjem mleku mnogo nižja.
ANALIZA:
surove beljakovine 10,80 %, surove maščobe 6,40%, surovi pepel 1,50 %, surove vlaknine 0,80%, kalcij 0,30%, fosfor 0,25%, vlažnost: 76,40 %
SESTAVINE:
Pusto meso, pljuča, vampi, jetra (100% jagnjetina), polnomastno kozje mleko 10%, proso 5%, kalcijev karbonat 1%.
PAŠNA JAGNJETINA
Jagnjetina je hranjena s travo, torej se pase na širnih travnikih in je vzrejena na povsem naraven način. Prehranjuje se s senom, trato in z obilico divjih zelišč. Pašna jagnjetina je lahko prebavljiva, nežna in zelo okusna. Jagnjetina ima odlično razmerje med zdravimi maščobami in beljakovinami zato velja za zelo kakovostno meso. Ker je tako lahko prebavljiva, je zelo primerna kot lahka prehrana tudi za starejše pse, saj jo je lahko žvečiti. Jagnječje meso vsebuje veliko vitamina A in C ter minerale (natrij, kalcij, železo in kalij, selen). Jagnječje meso je tudi pomemben vir cinka, ki je v drugi hrani manj zastopan in ugodno deluje na imunski sistem. Jagnjetina vsebuje nekaj več vitamina B2 kot ostale vrste mesa, vsebuje pa tudi veliko vitaminov B kompleksa, zlasti vitamin B12.
NOTRANJI ORGANI PAŠNE JAGNJETINE
V primerjavi z mesom (mišičevjem) so notranji organi veliko bogatejši z minerali in vitamini, vključno z vitamini B kompleksa (vitamini B1, B2, B6, B12 in folno kislino) in D vitaminom. Notranji organi so predvsem bogati z minerali kot so: magnezij, baker, fosfor, jod in železo. Zelo so bogati tudi z esencialnimi maščobnimi kislinami (omega-3 maščobne kisline) in aminokislinami.
PROSO
Proso je pražito, ki ne vsebuje težko prebavljivih beljakovin - glutena. Proso je edino žito, ki v želodcu povzroči alkalno (bazično) reakcijo in je zaradi tega primerno tudi za občutljive želodce. Zaradi bazičnega delovanja zavira razvoj "slabih bakterij" in pozitivno vpliva na črevesno floro in druge črevesne bolezni. Proso je zelo bogato z mikrohranili (magnezij, cink, železo,…) in z vitamini B kompleksa. Proso je tudi bogat vir silicija, ki ga najdemo v obliki topne silicijeve kisline. Silicij ima pomembno vlogo pri zmanjševanju težav s kožo in pri zmanjševanju težav povezanih z alergijami. S tem silicij pozitivno vpliva na dlako, kremplje in zobe vašega psa. Silicij ohranja vezivno tkivo elastično in skupaj s kalcijem pomembno prispeva k zdravju kosti in sklepov.
POLNOMASTNO KOZJE MLEKO
Polnomastno kozje mleko zagotavlja visoko raven beljakovin (aminokislin), mineralov, elementov v sledeh in vitaminov, zato je to eno od najbolj hranljivih živil. Kozje mleko lahko spodbuja vitalno delovanje črevesja, krepi imunski sistem in povečuje odpornost proti boleznim. Kozje mleko vsebuje kratko verižne in srednje verižne maščobne kisline (za razliko od kravjega mleka, z dolgo verižnimi maščobnih kislin), zato ga telo bolje prenaša in je v podporo tudi pri črevesnih obolenjih, kožnih boleznih in pri regeneraciji organizma po hudih bolezni. Naravno polnomastno kozje mleko je tudi izjemen vir kalcija. Kozje mleko ne vsebuje aglutinina, zato so maščobne kapljice kozjega mleka veliko manjše v primerjavi s kravjim mlekom. Živali in ljudje zato kozje mleko veliko hitreje prebavimo kot kravje mleko. Kozje mleko je nizko alergeno, saj je vsebnost laktoze v kozjem mleku mnogo nižja.
ANALIZA:
surove beljakovine 10,80 %, surove maščobe 6,40%, surovi pepel 1,50 %, surove vlaknine 0,80%, kalcij 0,30%, fosfor 0,25%, vlažnost: 76,40 %
SESTAVINE:
Pusto meso, pljuča, vampi, jetra (100% jagnjetina), polnomastno kozje mleko 10%, proso 5%, kalcijev karbonat 1%.