Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.

Potrebujete pomoč?01 437 77 88
064 143 995

Sledite nam:

Trgovina za male živali
Gali in Nika

Enterozoo gel 1 vrečka 10g

Enterozoo gel 1 vrečka 10g
EnteroZOO je inovativni prebavni adsorbent (enterosorbent) nove generacije zasnovan na naravnem siliciju; polimetilsiloksan polihidrat 60% in prečiščena voda 40% (na 100g). EnteroZOO je sposoben selektivne adsorpcije, katera je omogočena zaradi velikosti svojih por. Te omogočajo selektivno vezavo škodljivih snovi na svojo površino. Nase veže patogene bakterije, viruse, toksine, težke kovine, alergene in strupene snovi. EnteroZOO ne vpliva na absorpcijo vitaminov, mineralov, mikroelementov, makroelementov in drugih hranilnih snovi. Nase ne veže vode, zato ne povzroča zaprtja. EnteroZOO je popolnoma varen izdelek in se ga lahko daje tudi mladičem in brejim živalim.
  • Cena:

    1,90 €

  • Šifra artikla:

    07613

Dodaj v košarico

Opis izdelka

EnteroZOO® je enterosorbent nove generacije. Hitro in učinkovito odpravlja vzroke in simptome drisk povzročenih zaradi virusnih in bakterijskih vplivov.
EnteroZOO® med prehodom skozi prebavni trakt veže in iz organizma odstrani bakterije, viruse, strupene snovi, alergene, težke kovine, bilirubin, sečnino in kreatinin. Zaradi posebne strukture gela je vezava selektivna in ne vpliva na absorbcijo vitaminov, mineralov, mikro- in makroelementov.
Poleg razstrupljevalnih lastnosti je izdelek učinkovit tudi pri alergijskih obolenjih.
Umirja pordelo in srbečo kožo, kraste po koži, zmanjšuje neprijeten vonj kože in umirja izrazito mastno kožo.
EnteroZOO ® se na koži lahko uporablja tudi kot lokalni nanos.

Uporablja se za podporo pri zdravljenju z antibiotiki Uživanje antibiotikov poleg zdravilnih učinkov velikokrat poruši normalno črevesno mikrofloro oz. celo povzroči poškodbe prebavil.
Priporočljivo je, da žival EnteroZOO® dobiva ves čas tekom jemanja antibiotika, saj EnteroZOO® zaščiti sluznico želodca in črevesja (na sluznici tvori zaščitni film), poleg tega pa prepreči porušitev črevesne mikroflore. Žival naj EnteroZOO® dobi 1-2 uri pred ali po zaužitem antibiotiku (na ta način EnteroZOO® ne bo vsrkal zdravilnih učinkovin antibiotika).

Pospešuje celjenje ran EnteroZOO® se živalim ne daje samo peroralno, ampak ga lahko nanesemo tudi eksterno na kožo živali. Ob poškodbah kože, odrgninah in globjih ranah na prizadeto mesto enostavno nanesite debelejši sloj izdelka EnteroZOO® in počakajte, da se ta posuši, nato pa gel enostavno odluščite. Preprečite, da si žival rano liže. Velika prednost izdelka EnteroZOO® pri nanašanju na rane je, da ne vsebuje alkohola in je zato nanos na rano popolnoma nepekoč.

Razstruplja telo EnteroZOO®deluje selektivno in ima visoke absorpcijske zmogljivosti. Na svojo površino veže strupene snovi srednje molekulske mase, patogene bakterije in njihove razpadne produkte, ter toksine. Ne vpliva na adsorpcijo mikroelementov, kalcija, vitaminov in drugih telesu koristnih snovi. Prečistite organizem vašega hišnega ljubljenčka in poskrbite, da bo bolj zdrav, vitalen in varen pred škodljivimi zunanjimi vplivi.
Le trije odmerki dnevno v obdobju 14-ih dni so potrebni, da bo EnteroZOO® iz telesa vašega hišnega ljubljenčka odpravil škodljive in strupene snovi in okrepil imunski sistem, ter bistveno izboljšal splošno počutje vaše živali.
Nasvet pri razstrupljanju: V primeru, da doziranje izdelka EnteroZOO® ne morete razporediti 3-krat dnevno, lahko celotni dnevni odmerek (3 doziranja) vaš hišni ljubljenček zaužije v 1-kratnem vnosu (npr. pred spanjem).

Odpravlja prebavne motnje EnteroZOO® bo hitro in učinkovito odpravil ali pa ublažil potek različnih prebavnih motenj.

EnteroZOO® je najinovativnejši enterosorbent na tržišču. Je brez vonja in okusa, živali pa ga rade zaužijejo.
EnteroZOO® pretežno adsorbira strupene snovi in ne povzroča pomanjkanje makro- in mikro hranil ter vitaminov.
EnteroZOO® učinkuje takoj po zaužitju, saj je zaradi svoje strukture takoj pripravljen za sorpcijo. Zaradi hidrofobne strukture nase ne veže vode in zato ne povzroča zaprtja. Enterosorbenti v trdih farmacevtskih oblikah (praški, tablete, kapsule) imajo pore, ki vsebujejo zrak, ta pa ovira absorpcijo. Poleg tega večina teh preparatov adsorbira neselektivno (torej tudi mikro- in makroelemente, vitamine in minerale).
EnteroZOO® ima gelu podobno strukturo. Ne poškoduje sluznice prebavil. Nad sluznico naredi zaščitno plast in jo tako ščiti pred dražečimi in strupenimi snovmi ter spodbuja njeno regeneracijo.
EnteroZOO® zaradi svoje gelaste strukture enostavno vmešamo v hrano ali pitno vodo.
EnteroZOO® veže patogene mikroorganizme in njihove toksine in jih odstrani iz črevesja bolj učinkovito kot drugi enterosorbenti. Ne uničuje naravne črevesne mikroflore, ampak pomaga pri njeni obnovi. Bakterije normalne črevesne flore imajo veliko afiniteto do enterocitnih receptorjev in so nanje tesno vezane. Patogene bakterije nimajo te lastnosti, zato se drugače vežejo na površino črevesja. Privlak med površino EnteroZOO® in patogeno bakterijo je močnejši in hitrejši, kot pa vezava patogene bakterije na površino črevesja, zato EnteroZOO® učinkovito veže patogene bakterije in njihove razpadne produkte na svojo površino.
EnteroZOO® je edini enterosorbent, ki ni kontraindiciran pri črevesnih razjedah in vnetnih črevesnih boleznih. Sluznico zaščiti in omogoča hitrejšo obnovo.

Psi in pasji mladički
Do 4 Kg – ½ čajne žličke = 2,5ml 1-3x dnevno;
4-15 Kg – 1 čajna žlička = 5 ml 1-3x dnevno;
15-30 Kg – 1 zvrhano čajno žličko = 10 ml 1-3x dnevno;
Nad 30 Kg - 1 jušna žlica = 15 ml 1-3x dnevno.

Mačke in mladički
Do 2 Kg – ½ čajne žličke = 2,5 ml 1-3x dnevno;
Nad 2 Kg – 1 čajno žličko = 5 ml 1-3x dnevno;

Aplicirajte direktno v ustno votlino (s pomočjo plastične brizge), ali pa EnteroZoo® zmešajte v hrano ali vodo.
Sesnim mladičem se lahko gel aplicira preko hranilne sonde direktno v želodec. Primerno tudi za breje in doječe psice, ter mladičke od skotitve naprej.

Akutna driska in EnteroZoo® Prvo doziranje - začnite z dvojnim odmerkom (dvakratna količina predpisane doze), kateremu naj sledi enkratni odmerek ob vsakem odvajanju. Ko se driska ustavi, je priporočljivo dajati EnteroZoo® še 3. dni po standardnih navodilih glede na težo.
Želodčne in črevesna razjede in EnteroZoo® Eno standardno doziranje vsaj 3x dnevno v obdobju 10-14 dni.
Hude zastrupitve ali intoksikacije in EnteroZoo® Prvo doziranje - dve standardni doziranji, nato po eno standardno doziranje vsako uro, skupaj 24 ur.
Kožne težave in EnteroZoo® Eno standardno doziranje 3x dnevno v obdobju 1 meseca ali dlje. V primeru atopij je priporočljivo, da se izdelek prične dajati 14. dni pred pojavom alergena v okolju. V primeru neprekinjene izpostavljenosti alergenom je priporočljivo jemanje izdelka ves čas izpostavljenosti in še 2-3 tedne po tem.

NASVET: EnteroZoo® ne sme manjkati v prvi pomoči za vašega psa, še posebej v poletnih mesecih, ko potujete na morje. Pitje slane vode pogosto povzroči drisko in druge prebavne motnje (bruhanje).

Priporočljivo je, da se EnteroZOO zaužije ob prvih znakih bolezni ali zastrupitvi.

Velika prednost izdelka EnteroZOO pri uporabi v veterini je, da je brez okusa in vonja (brez dodanih arom). Zaradi teh lastnosti ga živali zaužijejo brez težav.
Izdelek se zelo enostavno dozira; apliciramo direktno v gobček/kljun (s plastično brizgo), vmešamo v hrano, krmilo, posladek ali pitno vodo.
EnteroZOO se zaužije trikrat dnevno.

Splošno doziranje:
1 čajna žlička=5 g=½ vrečke=5 ml,
1 zvrhana čajna žlička=10 g=1 vrečka=10 ml,
1 jušna žlica=15 g=1 ½ vrečke=15 ml.


EnteroZOO se ne absorbira in je popolnoma varen tudi ob nenamernem zaužitju prevelikega odmerka.
EnteroZOO lahko uživajo tudi zdrave živali za krepitev imunskega sistema, saj pripomore k večji odpornosti telesa in izboljšanemu zdravju živali.

Vsebina: 1 vrečka 10ml.