Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.

Potrebujete pomoč?01 437 77 88
064 143 995

Sledite nam:

Trgovina za male živali
Gali in Nika

Canis Plus Lososovo olje

Canis Plus Lososovo olje
Hladno stiskano lososovo olje za pse Canis Extra za naravno zadostitev dnevnih potreb po esencialnih omega-3 in omega-6 maščobnih kislinah, za zdravo kožo in svetlečo dlako. Losovo olje je še posebej koristno pri menjavi dlake ali pri hranjenju s surovo hrano (BARF prehranjevanje). Canis Extra lososovo olje je iz atlantskega lososa brez kemičnih dodatkov, veziv, konzervansov, barvil in drugih dodatkov. Olje je pridobljeno s postopkom hladnega stiskanja, saj se le s postopkom hladnega stiskanja ohranijo verige maščobnih kislin v visokih koncentracijah.
  • Cena:

    od 10,99 €

  • Šifra artikla:

    NAD05543

VelikostŠifra artiklaCena
250ml0554310,99 €
1000ml0554432,90 €
Dodaj v košarico

Opis izdelka

Omega 3 za pse
Študije so pokazale, da so omega 3 nenasičene maščobne kisline v pomoč pri artritisu pri psih, saj omega 3 maščobne kisline zavirajo sintezo vnetnih mediatorjev (prostaglandinov), ki so odgovorni za začetek vnetnega procesa. Omega 3 so v pomoč tudi pri drugih oblikah vnetij. Omega-3 družina maščobnih kislin je sestavljena iz 8 različnih nenasičenih maščobnih kislin. EPA (eikozapentaenojska kislina), DHA (dokozaheksaenojska kislina), DPA (dokozapentaenojska kislina) in ostale omega-3 mašcobne kisline (stearidonska, ikozatrienojska, eikozatetraenojska, heneikozapentaenojska in alfa-linolenska kislina).

Lososovo olje je bogato z eikozapentaenojsko kislino (EPA) in dokozaheksaenojsko kislino (DHA). Omega 3 maščobne kisline so esencialne, kar pomeni, da jih pes mora dobiti s hrano ali jih psu dodamo v obliki prehranskih dodatkov, kot je Canis Extra lososovo olje. Pomembno je tudi ugodno razmerje med omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami, ki ga nudi Canis Extra lososovo olje.

Uporaba hladno stiskanega lososovega olja Canis Extra
Pomoč pri različnih težavah s kožo in dlako: pomoč kadar ima pes suho kožo in prhljaj, pomoč pri »hot spot« ali vlažnem ekcemu, pomoč pri redki dlaki in prekomernem izpadanju dlake ter pomoč pri srbečici,...
Poskrbi za lepo kožo in mehko dlako.
Pomoč v času menjave dlake.
Pomoč pri različnih vnetjih kože pri psih.
Zmanjša tveganje za razvoj alergij.
Pomoč pri slabotnem imunskem sistemu psa.
Poskrbi za boljši apetit.
Odličen dodatek pri težavah z srcem in ožiljem psa.
Pomoč psi težavah s sklepi pri psih (artritis pri psih).

Canis Extra hladno stiskano lososovo olje je na voljo v 250 ml pakiranju in v 1000 ml pakiranju, lahko ga nanašate tudi na kožo/dlako, če ima pes vneto kožo, prhljaj, ekcem ali suho kožo.
Olje je primerno tudi za mačke.

Hladno stiskano lososovo olje je nepogrešljivo na vsakem pasjem krožniku.
Hladno stiskano lososovo olje je vsekakor prehranski dodatek, ki se lahko znajde v vsakem pasjem gospodinjstvu, saj je vsestransko uporaben dodatek, ki vpliva na vitalnost in zdravje psa na večih nivojih. Canis Extra lososovo olje se odmerja glede na telesno težo in se priporoča, da ga dajemo skozi določeno zaključeno obdobje. Pri težavah s kožo in dlako ali ob menjavi dlake se priporoča 4-6 tedenska "kura" z lososovim olje. Pri samostojno pripravljenih BARF obrokih ali kuhanih obrokih se priporoča dodatek nenasičenih maščobnih kislin skozi daljše časovno obdobje. Omega 3 maščobne kisline so v prehrani psa nujne, saj med drugim skrbijo za možgane, krvožilje, srce in vid. Izboljšajo kognitivne funkicije starejših psov, potrebujejo jih breje in doječe psičke prav tako pa pomagajo pri duševnem razvoju mladičkov. Omega 3 maščobne kisline v telesu preprečujejo razvoj vnetij in generalno vplivajo na dvig odpornosti in imunskega sistema.

Lososovo olje mora biti kakovostno
Canis Extra lososovo olje je hladno stiskano, saj s hladnim stiskanjem poskrbimo, da ne razbijemo dolgih verig omega 3 maščobnih kislin in ohranimo kakovost in pozitivne vplive nenasičenih maščobnih kislin na organizem psa. Losos iz katerega je pridobljeno lososovo olje je atlantski losos, ki živi v reguliranem naravnem rezervatu, torej ne gre ne za gojenega in ne za divjega lososa.

Canis Extra lososovo olje:
KOLIKO LOSOSOVEGA OLJA MORAM DATI SVOJEMU PSU?
Canis Extra losososvo olje se odmerja glede na telesno težo psa. Psi težki do 10 kg lahko dobijo 5 ml (ena čajna žlička) lososvoega olja, psi do 30 kg, 10 ml, psi do 50 kg 20 ml in psi težji od 50 kg, 25 ml lososovega olja.

KAKO DOLGO DAJEM PSU LOSOSOVO OLJE?
Če hranite psa z Naturavetal peleti lahko dvakrat letno naredite 4-6 tedensko »kuro« z lososovim olje. Olje dodajate k hrani vsak dan 4-6 tednov, nato pa prenehajte. Če hranite psa z BARF hrano ali kuhano hrano svetujemo dodajanje olja daljše časovno obdobje. V tem primeru je smiselno krožiti med posameznimi olji. Npr. najprej uporabljate lososovo olje, nato konopljino, nato ribje,… tako da kuža dobi esencialne maščobne kisline iz različnih virov.

ALI LAHKO CANIS EXTRA LOSOSOVO OLJE DAJEM TUDI MAČKI?
Lososovo olje je primerno tudi za mačke.

ALI JE CANIS EXTRA LOSOSOVO OLJE VARNO PRED TEŽKIMI KOVINAMI?
Vsekakor. Poseben postopek odstranjuje dioksine in ostale težke kovine. Glede težkih kovin lososovo olje spada pod mejne vrednosti, ki so odobrene za prehrano ljudi. 

ALI JE DODATEK LOSOSOVEGA OLJA NUJEN ZA PSA?
Lososovo olje ni nujno, da ga dodajate, saj pes že dobi dovolj maščobnih kislin (omega-3, omega-6) iz uravnotežene hrane. Lososovo olje dodajate v podporo koži, dlaki, imunskemu sistemu na prelomnih obdobjih leta.

JE LOSOSOVO OLJE PRIMERNO ZA MLADIČE?
Lososovo olje lahko dajete tudi mladičem.

KAKO DOLG JE ROK UPORABE ODPRTEGA LOSOSOVEGA OLJA?
Za vsa kuhinjska olja velja, da nimajo točne časovne omejitve. Dokler je lososovo olje vedno zaprto, ustrezno shranjeno in ves čas v uporabi lahko zdrži daljše časovno obdobje. Olje ne izpostavljajte direktni sončni svetlobi. Olje zavrzite, če opazite spremembe v videzu in vonju.